A l'últim número de la revista EL TEMPS, i amb motiu/excusa de Sant Jordi, hi ha un article especial de títol <<El basar dels llibres desconeguts>>, dedicat a obres literàries que no han tingut el ressò i/o l'èxit que mereixien segons el criteri d'alguns col·laboradors de la revista.

En ell, Joan Daniel Bezsonoff (crític i escriptor) fa un recordatori-recomanació d'uns pocs llibres.
Tinc l'honor de figurar entre ells.
Heus ací el text:

>>>
Memòries d'un porc, de Santiago Díaz. Com és possible que aquesta petita joia encara sigui confidencial? Feu-me cas! Llegiu-la!
Els tres al·lucinats. Joan Puig i Ferreter va escriure massa llibres, però aquest sempre m'ha agradat.

Històries de la Roca del Duc, de Pere Burlaner. Les aventures de mossèn Bitarol, publicades 20 anys enrere per l'editorial Llibres de L'Índex, es mereixerien una nova edició. Escrit en un català rossellonès esplèndid, aquest llibre molt divertit és una bona descripció de la Catalunya Nord abans de la Primera Guerra Mundial.

Patul lui Procust, de Camil Petrescu. Aquesta novel·la, obra mestra de la literatura romanesa, s'hauria de traduir urgentment al català. L'autor descriu amb una ironia melangiosa dos amors al Bucarest dels anys 1930.

Un amore, de Dino Buzzati. Una història corprenedora. El primer llibre que vaig llegir en italià.

Les deux étendards, de Lucien Rebatet. Per culpa de l'ideari feixista del seu autor, s'ha silenciat aquesta novel·lassa publicada el 1951. El president Mitterrand deia que hi ha dues classes de lectors. Els que han llegit aquest llibre, i els altres. Un dels cinc millors de la literatura francesa.
>>>

Només puc afegir que Joan Daniel és un home de criteri; així que, com ell mateix diu, "feu-li cas i llegiu-la!!!"

.