RUMORS (octubre 08)

DES DEL WC Retroenllašos (0) Feu un comentari   
 

RUMORS

            Sovint s‘ha realitzat l'experiència de la transmissió i deformació de missatges (la famosa llei del rumor). Fins i tot hi ha algun que altre acudit, més o menys afortunat, al respecte.
            És obvi que les dificultats de recordar i reproduir punt per punt una frase o paràgraf té molt a veure amb l'efecte esdevingut. 
            Malgrat çò, estic segur que gairebé sempre es presenta un fenomen més pervers i interessant, i és què, moltes persones no poden evitar introduir-ne modificacions (sense intenció explícita de falsejar el contingut, sinó tot el contrari) en la reproducció formal, encara que recorden perfectament cada paraula que van rebre de l'anterior membre-baula de la cadena.

VOLER I PODER (octubre 08)

DES DEL WC Retroenllašos (0) Feu un comentari   
 
VOLER I PODER

            Diuen que voler és poder. Jo no arribaria tan lluny, tot i reconèixer que alguna cosa hi ha.

            Tanmateix, el que sí em sembla més exacte i d'aplicació més universal és l'enunciat invers. És a dir, que quan hom no vol, tot és un no poder: qualsevol fotesa esdevé un impediment insalvable i la dificultat més ridícula es converteix en la més formidable de les barreres.

FIRMAMENT (octubre 08)

DES DEL WC Retroenllašos (0) Feu un comentari   
 

FIRMAMENT

            Si tinguérem més sovint l'oportunitat (i ens prenguérem la molèstia) de contemplar el firmament sense el tel de contaminació atmosfèrica, lumínica i intel·lectual (tan pròpies de la nostra actual civilització) potser no jutjaríem els antics com a autèntics ignorants (des de la nostra supèrbia d'ignorants autèntics) pel fet de creure que els estels eren una mena d'espelmes fixades a un cúpula esplèndida, enorme i llunyana.

VAQUES (octubre 08)

DES DEL WC Retroenllašos (0) Feu un comentari   
 
VAQUES

            He observat que les úniques bèsties que no s'aparten quan un cotxe s'abalança sobre elles són les vaques. Bé, i certa classe de dones que, curiosament, se'ls hi sembla força.

EMPATIA (octubre 08)

DES DEL WC Retroenllašos (0) Feu un comentari   
 

EMPATIA

            Això de l'empatia està molt bé, però té el seu costat perillós. I és que, qui la practica, pot arribar a creure's que veritablement està posant-se en la pell de l'altre (cosa radicalment impossible) i acabar per sentir-se moralment més justificat -o fins i tot espentat- a reprovar l'actitud d'aquell quan no coincideix amb el que  el simpàtic "empàtic" -ara ja, convençut fins al moll de l'os- creu que faria en tal cas.

            Practiqueu-la, doncs; mes amb prevenció.

PAUL NEWMAN (octubre 08)

DES DEL WC Retroenllašos (0) Feu un comentari   
 

PAUL NEWMAN

            Amb motiu de la recent mort d'en Paul Newman, Ramón Trecet, al seu programa musical Diálogos-Tres (Ràdio 3), va dir com a recordatori i homenatge:

-         Nunca, nadie, pudo decir nada malo de este extraordinario hombre y artista.

            Em vaig emocionar. Quina gran dedicatòria!
            Tot i ser conscient de l'expansió hiperbòlica del locutor, vaig pensar -ple de trista enveja- com m'agradaria que -algun dia- me la pogueren aplicar a mi.

Disseny de N.Design Studio
Amb motor Lifetype. Plantilla adaptada per Russian Lifetype