Altra nova crÝtica sobre PER SEMPRE (Maig 2017)

NOTICIES Retroenllašos (0) Feu un comentari   
#

Vicent Montesinos
, al seu Bloc a vilaweb, ha escrit (maig 2017):

Compartisc l'opinió de Joan Daniel Bezsonoff. Com pot ser aquest novel·lista (Santiago Diaz) tan desconegut amb la quantitat de fem que es publica per aquest món de Déu? 

Gràcies a Joan Daniel el vaig descobrir a Memòries d'un porc, i ara també m'ha fet descobrir la seua segona novel·la, Per sempre, que potser no arriba al nivell de la primera, però que val la pena llegir per gaudir del seu humor negre. Només per les Instruccions d'ús ja val la pena obrir el llibre i llegir les primeres pàgines d'aquesta novel·la negra valenciana. 

Un dia, Benet torna a casa abans d'hora i es troba amb una situació desagradable; així comença la narració. Després, al llarg dels capítols i els apèndixs, l'autor va narrant els fets i les sensacions que té el protagonista arran de cometre el crim, i com es planteja el seu futur. 
Al contrari de la gran novel·la de Dostoievski, no hi ha cap policia pel mig que tracte de cercar al culpable, i per tant, en la meua opinió, el final queda un poc obert a dues possibilitats. Cada lector tindrà la seua opinió; potser l'autor ens ho pot aclarir. 

I una altra diferència amb Crim i càstig és que la narració no és lineal en el temps. Als capítols narra els fets i als apèndixs les possibles raons d'aquests fets. Aquests es poden llegir o bé al final dels capítols, com he fet jo, o intercalats, com també està indicat a les instruccions d'ús. No crec que hi hagi molta diferència entre una manera i l'altra: gaudireu igual d'aquest relat breu de l'escriptor i professor de matemàtiques saforenc.    

Moltes gràcies, Vicent.
I enhorabona per tindre tan bon gust!

#

Nova crÝtica de PER SEMPRE (Abril 2017)

NOTICIES Retroenllašos (4) Feu un comentari   
Amics i amigues:


Francesc Calafat, professor de Secundària i crític literari, ha fet aquesta ressenya valorativa sobre PER SEMPRE (i, de pas, una miqueta sobre MEMÒRIES D'UN PORC) a eldiario.es:

>>Per sempre (Editorial Lletra Impresa)

Santiago Díaz i Cano és un narrador poc conegut, autor de Memòries d'un porc, un còctel explosiu on destaca l'erotisme i l'humor a cor obert. Hereu dels narradors distants de l'estil de Pere Calders, però multiplicat a l'enèsima potència, sense que això faça que els personatges perden la seua humanitat. Les coses més inversemblants hi figuren tractades amb naturalitat flagrant. 

Al nou llibre (Per sempre), un crim és la guspira que posa en marxa un relat d'humor negre i boig que repassa la història familiar dels protagonistes. Un dels esperons n'és l'estructura, concebuda com un joc, ja que, per completar la lectura de la història, l'autor remet a referents creuats que se situen als apèndix. 
Comptat i debatut, una proposta ben diferent en el panorama literari valencià<<


Un home de trellat, aquest Calafat.

#

"PER SEMPRE" al CLUB DE LECTURA EN VALENCI└ d'OLIVA (Marš 2017)

NOTICIES Retroenllašos (108) Feu un comentari   
#
Queda confirmat:

Per sempre serà la primera novel·la al nou Club de Lectura en Valencià que s'acaba de crear a la Biblioteca Tamarit d'Oliva.

Encara esteu a temps d'apuntar-vos-en, si és que us ve de gust.

La sessió comunal serà divendres 7 d'abril cap a les 6 de la vesprada. Diuen que anirà l'autor, encara que no sé jo si podrà aportar res de trellat.

No cal dir que la participació és lliure i gratuïta. I que aquells que ja hagen llegit el llibre pel seu compte podran assistir a l'esmentada sessió encara que no estiguen apuntats al Club.

Salut!
#

"PER SEMPRE" al SAMBORI (Marš 2017)

NOTICIES Retroenllašos (0) Feu un comentari   
Amics i amigues:

Content de comunicar-vos que la meua novel·la Per sempre formarà part del lot de llibres que l'organització del premi Sambori repartirà com a obsequi entre els guanyadors del concurs (categoria Batxillerat).

També que, llevat de conjuncions negatives i/o conxorxes en contra, Per sempre serà l'obra triada per iniciar pròximament un club de lectura en valencià en una de les biblioteques de la comarca.

Anem fent...

#

Presentaciˇ de PER SEMPRE a Gandia (Desembre 2016)

NOTICIES Retroenllašos (3) Feu un comentari   
.

Ahir dijous vam fer la presentació de PER SEMPRE a la llibreria AMBRA de Gandia.

Va anar molt bé.
Elena i Irene, magnífiques en les seues lectures.
Bastant públic, atent, participatiu i comprador.

Al capdavall, tots contents.

.

PER SEMPRE - PRIMERES CR═TIQUES (novembre 2016)

NOTICIES Retroenllašos (7) Feu un comentari   
.


Vicent Ivars, periodista del diari Información (Alacant), a qui no conec de res (supose que ell a mi tampoc), ha tuitejat recentment:

>>>>
11 de novembre:
Comence PER SEMPRE, de Santiago Diaz i Cano. Obra guanyadora del XIII Premi Ifach de Narrativa Curta. Editorial LLetra Impresa.

13 de novembre:
PER SEMPRE. El primer capítol (i l'apèndix 4) m'han deixat estremit. Quanta tendresa i quanta cruesa!

15  de novembre:
Acabe PER SEMPRE.
Argument colpidor. Tema políticament incorrecte. Estructura originalíssima.
Estil magnífic.
És a dir: Recomanable. Molt.
>>>>

Jo només puc afegir: 
Moltes gràcies, Vicent.

santiago
Disseny de N.Design Studio
Amb motor Lifetype. Plantilla adaptada per Russian Lifetype